Mechanische analyses

OTC kan voor u verschillende mechanische analyses uitvoeren. Hieronder treft u diverse mogelijkheden aan. OTC kan mechanische eigenschappen analyseren van treksterkte tot aan e-modules, maar ook het analyseren van de sealsterkte en wrijvingscoëfficiënt behoren tot de mogelijkheden.

Trekproeven

ISO527-3; ASTM D882

Met een trekbank worden mechanische eigenschappen zoals treksterkte, rek, yield en e-modulus van een folie bepaald. De treksterkte is de maximale kracht die uitgeoefend kan worden op de folie en de rek is het percentage dat de folie uitgerekt kan worden. Met yield strength of yield point wordt het vloeipunt bedoeld. Vanaf dit punt treedt plastische vervorming op en zal de folie niet meer in de oorspronkelijke vorm kunnen terugkeren. Samen met de E-modulus (Youngs modulus) is dit een maat voor de stijfheid van een folie.

Elmendorf Tear Resistance

(doorscheurweerstand) ISO6383-2; ASTM D1922

De Elmendorf doorscheurweerstand bepaalt welke kracht nodig is om de folie door te scheuren, nadat initieel een sneetje in de folie is gemaakt.

Puncture resistance

EN14477; ASTM D5748

De doorprik-/doorsteekweerstand bepaalt welke kracht en energie nodig zijn om met een naald of bol onder bepaalde condities door een folie te drukken.

VEM

(dynamic impacter tester) ASTM D4272-85

Met deze test wordt bepaald welke energie en kracht nodig is om door de folie te stoten. Een dart drop valt hierbij vanaf een bepaalde hoogte door de folie.

Krimp

De krimp van producten kan zowel in lengte als breedte richting bepaald worden. Dit wordt gedaan door een stukje folie te verwarmen en daarna de krimp in beide richtingen te meten.

Seal Strength

(Lassterkte)

Eerst wordt een las gemaakt met een folie en daarna wordt met een trekbank de sterkte van een las bepaald.

Hottack

DIN55571-2; ASTM F1921

Door middel van hottack metingen wordt van de “warme” las de sterkte bepaald. Dit is relevant wanneer een las al wordt belast voordat deze is afgekoeld.

CoF

(wrijvingscoëfficiënt) ISO8295; ASTM D1894-11

De wrijvingscoëfficiënt of CoF (Coefficient of Friction) geeft aan in welke mate een folie glad of stroef is. De statische wrijvingscoëfficiënt geeft een uitkomst tijdens het moment van in beweging komen en de dynamische wrijvingscoëfficiënt van de bewegende wrijving.

Het laatste nieuws

Sluiten